KÕIK RETSEPTID

flag

Võioasalat

flag

Mehhikopärane kinoa

flag

Kinoasalat bataadi ja õuntega

flag

Kinoa-maisisalat

flag

Vegekotlet suvikõrvitsa ja maisiga

flag

Peedi-kikerhernesalat

flag

Heeringas peedi ja avokaadoga

flag

Küüslaugukrevetid võiubadega

flag

Võileivad punase oa ja peedi määrdega

flag

Peedi-oa-hapukurgisalat

flag

Suvine kikerherne-fetasalat

flag

Kikerhernetakod

flag

Aedvilja ja singiga lehttainakook

flag

Suvikõrvitsapannkoogid konservhernestega

flag

Pikantne määre ubadest

flag

Mehhiko hautis

flag

Kõmpsuvad pelmeenid herneste ja porganditega

flag

Traditsiooniline supp rohelistest hernestest

flag

Maisi-pastasalat

flag

Oa-maisi salat

flag

Värske peedisalat kiivi, fetajuustu ja Kreeka pähklitega

flag

Peedi-vaarika-piparmündikokteil

flag

Marokopärane kuskuss köögiviljadega

flag

Hautis kikerhernestega

flag

Vegan paella

flag

Kreemjas supp rohelistest hernestest

flag

Brüsseli kapsad juustu ja võiubadega

flag

Salat valgetest ubadest

Võioasalat

Koostisained:

  • 2 purki GLOBUSe aurutatud võiube
  • 1 suurt kurki
  • peotäit kirsstomateid
  • 4 hakitud rohelist sibulat
  • 200 g peterselli
  • 15–20 mündilehte
  • 1 sidruni koort ja mahla
  • 1 näpuotsatäit soola
  • 1 näpuotsatäit jahvatatud musta pipart
  • oliiviõli
  • 1 tl punet

Valmistamine:

  1. Pange suurde kaussi hakitud kurk, tomat, sibul, petersell, münt ja GLOBUSe võioad.
  2. Lisage sidrunikoort ja maitseaineid.
  3. Piserdage salatile sidrunimahla ja õli. Segage läbi, maitske ja kui maitseaineid on veel puudu, siis lisage neid.
flag

Mehhikopärane kinoa

Koostisained:

  • 1 peeneks hakitud paprikat (värv ei ole oluline)
  • 2 spl oliiviõli
  • 1 sibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 tl tšillimaitseainet
  • 1 tl köömnemaitseainet
  • 1 tl punet
  • 1/2 tl soola
  • 2 purki kinoad GLOBUS Vital
  • 2 purki GLOBUSe aurutatud punaseid ube
  • 2 purki hakitud konservtomatit omas mahlas
  • 1 purki magusat maisi GLOBUS Gold
  • 130 ml vett
  • 3 spl hakitud värsket koriandrit
  • 1 laim
  • jalapenot
  • riivitud laabijuustu

Valmistamine:

  1. Kuumutage suures kaanega pannis keskmisel tulel õli. Pange pannile peeneks hakitud sibul ja paprika ning laske 4 minutit praadida, kuni need muutuvad pehmeks.
  2. Lisage küüslauk, tšillimaitseaine, köömned, pune ja sool. Praadige 30 sekundit ja lisage kinoa. Segage, kuni maitseained ja õli on imendunud.
  3. Lisage oad, konservtomati tükid, jalapeno (meelepärase teravuse järgi) ja mais ning valage hulka vett. Laske keema tõusta, sulgege kaas ja vähendage kuumust. Laske roal umbes 20 minutit kergelt keeda, kuni kinoa muutub muredaks ja suurem osa mahlast on imendunud. Segage aeg-ajalt ja lisage vett, kui segu tundub kuiv.
  4. Lisage koriandrit ja riivige otse panni kohal hulka laimikoort. Pigistage roa sisse laimimahla. Segage läbi, puistake peale riivitud juustu ja serveerige.
flag

Kinoasalat bataadi ja õuntega

Koostisained:

  • 80 ml oliiviõli
  • 2 purki kinoad GLOBUS Vital
  • 1 näpuotsatäit soola
  • 200 g suurteks kuubikuteks lõigatud bataati
  • 1 näpuotsatäit jahvatatud musta pipart
  • 60 ml õunaäädikat
  • 2 suurt kuubikuteks lõigatud õuna
  • 60 g hakitud peterselli
  • 1/2 õhukeseks hakitud punast sibulat
  • 1,5 kg lehtkapsast

Valmistamine:

  1. Kuumutage ahi 200 °C-ni. Laotage bataat ahjuplaadile, piserdage peale 1 spl õli ning puistake üle soola ja pipraga. Küpsetage umbes 25 minutit, seejärel segage ja jätkake küpsetamist seni, kuni bataat on pehme ja kuldset värvi. Laske jahtuda.
  2. Segage potis kokku ülejäänud õli, õunaäädikas ja maitseained. Lisage kinoa, bataat, õun, petersell, sibul ja hakitud lehtkapsas.
flag

Kinoa-maisisalat

Koostisained:

  • 1 purki magusat maisi GLOBUS Gold
  • 1 spl sidrunikoort
  • 2 spl sidrunimahla
  • 1/2 pakki sulatatud soolata võid
  • 1 spl mett
  • 1/2 tl soola
  • 1/4 tl jahvatatud musta pipart
  • 2 purki kinoad GLOBUS Vital
  • 4 peenestatud konservsibulat
  • 65 g hakitud münti

Valmistamine:

  1. Segage kastme jaoks suures potis kokku sidrunikoore ribad, sidrunimahl, või, mesi, sool ja pipar.
  2. Lisage kastmepotti valmis kinoa GLOBUS Vital ja segage, kuni kõik on imendunud. Lisage mais, sibul ja münt ning maitse järgi soola ja pipart.
flag

Vegekotlet suvikõrvitsa ja maisiga

Koostisained:

  • 1,5 kg riivitud suvikõrvitsat
  • 30 g peeneks hakitud sibulat
  • 1 purki magusat maisi GLOBUS Gold
  • 260 g oa- või muud jahu
  • 520 g riivsaia
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soodat
  • 2 tl soola
  • 1/2 tl jahvatatud musta pipart
  • 1/2 tl jahvatatud paprikat
  • törtsu oliiviõli
  • 500 ml suvikõrvitsamahla või vett

Valmistamine:

  1. Kuumutage ahi 180 °C-ni ja pange valmis õliga määritud küpsetuspaber.
  2. Kuivatage suvikõrvits, asetades selle kahe käterätiku vahele ja pigistades nii, et vesi voolab välja. Ärge vett ära valage – hoidke see eraldi kausis alles.
  3. Segage eraldi kausis kokku kuivained ja maitseained. Lisage vähehaaval suvikõrvitsmahl ja segage seni, kuni kõik on segunenud.
  4. Lisage tainale sibul ja mais. Lisage vastavalt soovile maitseaineid ja segage.
  5. Vormige kotletid ja asetage need ahjuplaadile. Piserdage igale kotletile oliiviõli ja pange ahju. Küpsetage umbes 25 minutit, kuni põhi muutub kollaseks. Keerake kotletid ümber ja küpsetage veel 5–7 minutit, kuni pealne on kuldpruuni värvi.
flag

Peedi-kikerhernesalat

Koostisained:

  • 2 purki GLOBUSe aurutatud kikerhernest
  • 100 g fetajuustu
  • 1 purki GLOBUSe aurutatud peedikuubikuid
  • 5 pruuni šampinjoni
  • 1 peotäit värsket rukolat
  • 1 tl mett
  • 1 näpuotsatäit tšillipulbrit
  • oliiviõli
  • 1 tl võid
  • 1 näpuotsatäit soola
  • 1 näpuotsatäit jahvatatud musta pipart

Valmistamine:

  1. Pange valmis vajalikud maitseained ja juust ning lõigake šampinjonid viiludeks. Asetage taldrikule peotäis rukolat, rivistage kõrvale peet ja murendage feta.
  2. Praadige šampinjone mõne minuti pannil koos tüki või, soola ja pipraga. Asetage peedi kõrvale.
  3. Kuumutage samal pannil õli, lisage kikerhernes ja praadige mõni minut. Lisage tšillipulber ja mesi. Segage intensiivselt, et kõik kattuks ühtlaselt maitseainetega. Kui kikerherned muutuvad kuldkollaseks, lülitage kuumus välja ja asetage kikerherned teiste salatiainete kõrvale.
  4. Piserdage peale oliiviõli ning maitsestage soola ja pipraga.
flag

Heeringas peedi ja avokaadoga

Koostisained:

  • 3 heeringafilee tükki
  • 1 purki GLOBUSe aurutatud peedikuubikuid
  • 2 küpset avokaadot
  • majoneesi või maitsestamata jogurtit
  • peotäit värsket tilli
  • 1 näpuotsatäit jahvatatud musta pipart

Valmistamine:

  1. Lõigake heeringafilee kuubikuteks ja segage kokku GLOBUSe aurutatud peediga.
  2. Koorige avokaado, lõigake poleks, eemaldage kivi ja lõigake samuti kuubikuteks.
  3. Asetage koostisained kihtidena ühe portsjoni salatikaussidesse või laiematesse klaasidesse sellises järjekorras: peet, avokaado, heeringas. Peale pange tee- või supilusikatäis majoneesi või maitsestamata jogurtit. Maitsestage pipraga ja kaunistage hakitud tilliga.
flag

Küüslaugukrevetid võiubadega

Koostisained:

  • 6 spl oliiviõli
  • 3 küüslauguküünt
  • 2 kuivatatud tšillit või jalapenot
  • loorberilehti
  • 1/4 tomatit
  • 1 näpuotsatäit soola
  • 1 näpuotsatäit jahvatatud musta pipart
  • 2 purki GLOBUSe aurutatud võiube
  • 140 ml kanapuljongit
  • 500 g keskmise suurusega krevette
  • 1 tl jahvatatud paprikat
  • 2 spl peterselli
  • röstitud leiba (soovi korral)

Valmistamine:

  1. Kuumutage ahi 200 °C-ni.
  2. Kuni ahi soojaks läheb, kuumutage suurel pannil keskmisel tulel 2 spl õli. Pange pannile 1 peenestatud küüslauguküüs, tšillipipar ja loorber ning praadige segades 1–2 minutit. Ärge laske küüslaugul ära kõrbeda. Lisage tomat, soola ja pipar ning praadige segades ja hõõrudes umbes 5 minutit.
  3. Praadige tekkinud tomatipastat seni, kuni see muutub erkpunaseks ja karamelliseks. Seejärel lisage oad ja kanapuljong. Alandage kuumust ja keetke umbes 3–4 minutit, kuni segu muutub tihkeks. Lisage vastavalt soovile maitseaineid.
  4. Segage kausis kokku ülejäänud 2 peenestatud küüslauguküünt, 2 spl õli, krevetid, jahvatatud paprika, sool ja pipar. Segage seni, kuni krevetid on kõikide maitseainetega ühtlaselt kattunud. Laotage ahjuplaadile oad ja nende peale krevetid.
  5. Küpsetage ahjus umbes 3–4 minutit, kuni krevetid on pehmed ja kuldset värvi. Võtke roog ahjust välja, piserdage krevettidele ülejäänud 2 spl õli ja puistake üle peterselliga. Serveerige röstitud leivaga.
flag

Võileivad punase oa ja peedi määrdega

Koostisained:

  • 1 purki GLOBUSe aurutatud peedikuubikuid
  • 1/2 purki GLOBUSe aurutatud punaseid ube
  • 1 punast sibulat
  • palsamiäädikat
  • 1–2 küüslauguküünt
  • 1 näpuotsatäit soola
  • 50 g fetat
  • prantssaia

Valmistamine:

  1. Hakkige punane sibul ja praadige pannil.
  2. Pange köögikombaini peet, praetud sibul, küüslauguküüned, punased oad, sool ja palsamiäädikas. Purustage need kuni ühtlase konsistentsini ja maitske, ega midagi puudu ei ole.
  3. Määrige prantssaiale ja pange peale fetajuustu.
flag

Peedi-oa-hapukurgisalat

Koostisained:

  • 1 purki GLOBUSe aurutatud peedikuubikuid
  • 1 purki GLOBUSe aurutatud võiube
  • 6 hapukurki
  • 6 spl õli
  • 1 näpuotsatäit soola
  • lemmikmaitseaineid vastavalt soovile
  • kaunistuseks peterselli

Valmistamine:

  1. Lõigake kurk kuubikuteks ja segage kokku juba valmis GLOBUSe peediga. Pange kõik kaussi ja lisage võioad.
  2. Maitsestage soola ja lemmikmaitseainetega, lisage õli ja segage hästi läbi.
  3. Enne serveerimist kaunistage rohelise petersellioksaga.
flag

Suvine kikerherne-fetasalat

Koostisained:

  • 1 punast sibulat
  • 1–2 tšillipipart
  • 2 peotäit kirsstomateid
  • 1 sidrunit
  • 3 spl oliiviõli
  • 1 näpuotsatäit soola
  • 1 näpuotsatäit jahvatatud musta pipart
  • 1 purki GLOBUSe aurutatud kikerhernest
  • mõnda mündilehte
  • 1 näpuotsatäit hakitud basiilikut
  • 100 g fetajuustu

Valmistamine:

  1. Hakkige sibul ja tšillipipar peeneks, lõigake tomatid neljaks tükiks ning segage kokku. Lisage 3 spl õli ja poole sidruni mahl. Maitsestage soola ja pipraga.
  2. Röstige kikerherned pannil ja siis pange umbes 90% nendest salatikaussi. Püreestage ülejäänud kikerherned ja segage kokku ettevalmistatud aedviljaga. Laske 10–15 min toatemperatuuril seista, et aedviljad marineeruksid.
  3. Vahetult enne serveerimist segage röstitud kikerherned kokku marineeritud aedviljaga, pigistage hulka ülejäänud sidrun ning kaunistage mündilehtede ja hakitud basiilikuga. Puistake peale fetat.
flag

Kikerhernetakod

Koostisained:

  • Kikerherneste ettevalmistuseks:
  • 2 purki GLOBUSe aurutatud kikerhernest
  • 2 spl oliiviõli
  • 1 tl tšillimaitseainet
  • 1 tl jahvatatud paprikat
  • 1 spl soola
  • 1/2 tl jahvatatud musta pipart
  • Salati jaoks:
  • 150 g riivitud punast kapsast
  • 125 g riivitud porgandit
  • 2–3 spl purustatud koriandrit
  • 1/2 laimi
  • 1/2 tl soola
  • Kastme jaoks:
  • 1/3 tassi Kreeka jogurtit
  • 1/2 laimi
  • 1–2 spl vett
  • 1/4 tl soola
  • 1/2 tl tšillimaitseainet
  • Serveerimiseks:
  • tortiljasid
  • hakitud avokaadot
  • laimiviile

Valmistamine:

  1. Laske oliiviõli pannil soojaks ja lisage kuivatatud GLOBUSe kikerherned. Puistake peale tšillimaitseaine, paprika, sool ja must pipar. Segage pidevalt, kuni kikerherned on kuldkollased ja ühtlaselt maitseainetega kaetud, praadige 8–10 minutit.
  2. Segage kokku salati koostisained ja eraldi kausis kaste. Lisage kastmele nii palju vett, et kaste saavutaks teile meelepärase konsistentsi.
  3. Asetage soojendatud või küpsetatud tortiljadele kikerherned, salat ja kaste ning viimaks lisage maitseks avokaadotükid ja laimiviilud.
flag

Aedvilja ja singiga lehttainakook

Koostisained:

  • 300 g külmutatud pärmivaba lehttainast
  • 600 g lillkapsast
  • 250 g brokolit
  • 250 g porgandit
  • 250 g GLOBUSe valitud rohelist hernest
  • 1–2 tomatit
  • 250 g keedusinki
  • 1 tl võid
  • 300 g hapukoort
  • 3 muna
  • 1 näpuotsatäit jahvatatud musta pipart
  • 1 näpuotsatäit jahvatatud muskaatpähklit
  • 1 näpuotsatäit soola

Valmistamine:

  1. Sulatage lehttainas üles. Peske brokoli ja lillkapsas ning eraldage õisikuteks.
  2. Puhastage porgand ja lõigake kuubikuteks.
  3. Laske vesi potis keema ja lisage soola. Pange potti lillkapsas, brokoli, porgand ja tomat ning keetke 4 min. Seejärel koorige tomat.
  4. Kurnake keedetud aedvili sõelale ja laske külma veega üle.
  5. Lõigake sink väikesteks kuubikuteks.
  6. Jagage lehttainas kahte ossa, asetage üks tükk teise peale ja rullige ümmarguse või nelinurkse kujuga koogiks olenevalt sellest, millist ahjuvormi kasutate (eelnevalt puistake tööpinnale jahu).
  7. Määrige lahtikäivale koogivormile võid ja asetage rullitud tainaleht vormi nii, et taina servad katavad vormi servi.
  8. Küpsetage tainast keskmisel ahjuriiulil 200 °C temperatuuril umbes 10 min. Seejärel laske tainal veidi jahtuda.
  9. Segage kokku aedvili, sink ja GLOBUSe konservherned ning jaotage küpsetatud taina peal ühtlaselt laiali.
  10. Kloppige kausis hästi läbi muna ja hapukoor, lisage maitseained ja sool.
  11. Valage munasegu ühtlaselt aedvilja peale, laotage kõige peale viiludeks lõigatud kooreta tomat ja pange kook ahju.
  12. Küpsetage keskmisel ahjuriiulil umbes 35 min. Valmis kook võtke kohe vormist välja ja andke lauale.
flag

Suvikõrvitsapannkoogid konservhernestega

Koostisained:

  • 400 g suvikõrvitsat
  • 1 peotäit GLOBUSe valitud rohelist hernest
  • 2 muna
  • 5 spl hapendatud petti
  • 8 spl jahu
  • 100 g riivitud parmesani
  • 1 sibulat
  • 1 näpuotsatäit soola
  • 1 näpuotsatäit jahvatatud musta pipart
  • törts õli küpsetamiseks
  • maitsestamata jogurtit kastmeks

Valmistamine:

  1. Võtke herned purgist välja ja jätke nõrguma.
  2. Koorige pestud ja kuivatatud suvikõrvits, riivige jämeda riiviga ja jätke 15 minutiks seisma.
  3. Valage ära eritunud suvikõrvitsavedelik. Segage kausis kokku riivitud aedvili, herned ja hakitud sibul. Lisage ükshaaval munad.
  4. Lisage pett ja juust ning segage hästi. Lisage lusikahaaval jahu, kuni moodustub üpris tihke mass. Lisage maitse järgi jahvatatud pipart ja soola.
  5. Määrige klaasist ahjuvorm õliga kokku. Vormige massist lusika abil ümmargused pannkoogid.
  6. Küpsetage 180 °C ahjus, kuni koogid on ilusti kuldpruunid.
  7. Andke pannkookide kõrvale soolaga maitsestatud jogurtit.
flag

Pikantne määre ubadest

Koostisained:

  • 100 g päikesekuivatatud tomateid õlis
  • Pool purki GLOBUSE punaseid ube
  • Pool purki GLOBUSE aurutatud kikerherneid
  • 1 spl Tahini pastat
  • 1 sibul
  • Paar küüslauguküünt
  • Peotäis pistaatsiapähkleid - kaunistamiseks
  • 1/2 tl suitsutatud paprika
  • maitseainet
  • Natuke oliiviõli
  • Veidi soola

Valmistamine:

Praadige peeneks hakitud sibulat ja küüslauku, raputage peale suitsutatud paprika maitseainet. Valage kaussi GLOBUSE punased oad, kikerherned ja praetud koostisosad. Lisage kurnatud päikesekuivatatud tomatid, veidi pistaatsiapähkleid ja supilusikatäis Tahini seesamipastat. Töödelge saumikseriga ühtlaseks, lisage maitse järgi soola. Serveerige röstsaiaga ja kaunistage pistaatsiapähklite ja päikesekuivatatud tomati viiluga. Head isu!

flag

Mehhiko hautis

Koostisained:

  • 2 klaasi riisi
  • 2 purki Globuse punaseid ube
  • 1 purk Globuse maisi
  • Suur sibul
  • Pool küüslauku
  • 300 g tükeldatud šampinjone
  • 200 g hakkliha (veganversioonis kasutada veganhakkliha)
  • 4 suurt tomatit
  • Punane paprika
  • Maitse järgi soola ja pipart
  • Värsket purustatud koriandrit
  • Laimi
  • Õli küpsetamiseks

Valmistamine:
Pruunistage pannil peenestatud sibul, küüslauk, mais ja šampinjonid, kui need on pruunistunud, lisage paprika ja hakkliha. Kui kõik on valmis, lisage tomatid, peenestatud koriandrit ja hautage kõike koos. Lõpus lisage punased Globuse oad, maitse järgi soola ja pipart.  Serveerige keedetud riisiga, peale niristage laimimahla.

flag

Kõmpsuvad pelmeenid herneste ja porganditega

Koostisained:

  • 2 purki (400 g) GLOBUS Kids herneid pisikeste porganditega
  • 2 supilusikatäit oliiviõli
  • 1 sibul
  • 1 küüslauguküüs
  • 2 muna
  • 1 spl peterselli
  • 2 spl piima
  • 80 g jahu
  • 3 spl kuivikupuru
  • 500 ml küpsetamisõli
  • Soola ja värskelt jahvatatud pipart,
  • maitse järgi

Valmistamine:

Kurnake GLOBUS Kids herned ja porgandid. Püreestage ja segage sibula, küüslaugu, peterselli ja oliiviõliga. Teises kausis segage muna piimaga, lisage jahu, et saavutaksite ühtlase massi. Lisage porgandid ja rohelised herned. Segage korralikult ja maitsestage soola ja jahvatatud pipraga. Katke mass toidukilega ja asetage pooleks tunniks külmutuskappi.

Kuumutage suures potis õli. Saadud segust kujundage väikesed köögiviljapalad ja veeretage neid kuivikupurus. Praadige kuni pruunistumiseni.

Kuivatage valmis köögiviljapalad köögipaberil ja serveerige hooajalise kastmega.

Valmistusaeg: 45 minutit

4 portsjonit (20 pallikest):

flag

Traditsiooniline supp rohelistest hernestest

Koostisained:

  • 1 (400 g) purk Globuse herneid porgandiga
  • 2 petersellijuurt
  • 3-4 kartulit
  • 1 väikest sibulat
  • 1 küüslauguküünt
  • peterselli
  • paprikamaitseainet, soola, pipart
  • õli või muud rasvainet

Valmistamine:

Sibul peske, lõigake väikesteks tükkideks ja küpsetage õlis või mõnes muus rasvaines. Raputage peale paprikat, lisage küüslauk ja vesi, maitsestage rohelisega. Ärge unustage ka petersellijuurt. Ajage keema ja kui petersell on pehme, lisage kartulikuubikud. 10 minuti möödudes võite lisada köögiviljad GLOBUSE purgist. Veel 1 minuti möödudes on supp valmis söömiseks. Serveerige kuumalt.

flag

Maisi-pastasalat

Koostisained:

  • 1 pakk pastat
  • 1 väike purk Globus’e maisi
  • 15 g sinki
  • 1 keskmine punane sibul
  • 1 osa hapukoort
  • poole vähem majoneesi
  • soola, pipart, basiilikut
  • peterselli (valikuline) juustu

Valmistamine:

Ajage soolaga maitsestatud vesi potis keema, keetke pasta ja kurnake. Hakkige sibul, sink ja nõrutage purgimais. Segage hapukoor majoneesiga, maitsestage ning lisage see sibula, singi ja maisi segule. Lõpuks valage valminud segu pastale ja raputage üle riivitud juustuga. See valmib lihtsalt ja kiirelt

flag

Oa-maisi salat

Koostisained:

  • 1 purk Globuse maisi
  • 1 purk Globuse punaseid ube
  • 1 purk Globuse valgeid võiube
  • 1 purk Globuse kikerherneid
  • 1 punane sibul
  • 4 spl oliiviõli
  • Soola, pipart
  • Punet, basiilikut (valikuliselt)

Valmistamine:

Valage kõigilt konservköögiviljadelt ära vedelik ja kurnake nad. Hakkige sibul väikesteks tükkideks. Asetage kõik kaussi, lisage õli, maitsestage soola ja pipraga, segage kõik hoolikalt. Asetage kauss mõneks tunniks külmutuskappi. Enne serveerimist kaunistage maitserohelisega.

flag

Värske peedisalat kiivi, fetajuustu ja Kreeka pähklitega

Koostisained:

  • 1 purk Globuse peedikuubikuid
  • 2 kiivit, viilutatud väikesteks tükkideks
  • 100 g lõigatud fetajuustu
  • 1 tass röstitud Kreeka pähkleid
  • 1 sidruni mahl
  • 1 spl palsamiäädikat
  • 2 spl oliiviõli
  • 1 spl mett
  • 1 tl sinepit
  • Soola ja pipart maitse järgi

Valmistamine:

Segage suures kausis Globuse peet, lõigatud kiivid ja fetajuust. Röstige mõni minut Kreeka pähkleid ja kui pähklid on jahtunud, lisage kaussi. Kastme valmistamiseks segage sidrunimahl, palsamiäädikas, oliiviõli ja sinepikaste, maitse järgi lisage soola ja pipart. Valage kaste salati peale, segage ja hoidke külmutuskapis enne serveerimist vähemalt 1 tunni.

flag

Peedi-vaarika-piparmündikokteil

Koostisained:

  • 70 g Globuse peedikuubikuid
  • 200 g värskeid vaarikaid
  • pisut piparmünti
  • 15–30 cl piima
  • 2 spl mett

Valmistamine:

Segage suures kausis peedikuubikud, vaarikad ja kaks lusikatäit piima. Kasutades kannmikserit (keskmine kiirus), lisage piima nii kaua, kuni saavutate soovitud konsistentsiga vedeliku. Lisage veidi jääkuubikuid ja mikserdage veel veidi, et saavutada võimalikult värske maitsega jook. Kaunistage paari piparmündilehega.

flag

Marokopärane kuskuss köögiviljadega

Koostisained:

  • 2 supilusikatäit oliiviõli
  • 225 g Globuse herneid
  • 1 keskmise suurusega sibul, hakitud
  • 1 kollane maguspaprika, hakitud
  • 150 g miniporgandeid, hakitud
  • 2 küüslauguküünt, peenestatud
  • 400 g Globuse kikerherneid
  • 1 tass / 300 ml kana- või köögiviljapuljongit
  • ¼ teelusikatäit soola
  • ½ teelusikatäit paprika maitseainet
  • ½ teelusikatäit jahvatatud koriandrit
  • ¼ teelusikatäit kurkumi
  • ½ teelusikatäit sellerisoola
  • ½ teelusikatäit jahvatatud köömneid
  • Peotäis värsket, hakitud peterselli
  • 1/8 teelusikatäit jahvatatud kaneeli
  • ¼ teelusikatäit Cayenne'i pipart (ei ole kohustuslik)
  • 6 tšillipipart, hakitud
  • 1 tass / 175 g kuskussi

Valmistamine:

Kuumutage pannil keskmisel kuumusel õli. Lisage pannile punane sibul, kollane paprika ja porgandid, küpsetage 10 minutit või kuni kõik köögiviljad on pruunistunud ja soovitud pehmusega. Lisage küüslauk ja küpsetage veel minuti. Võtke tulelt, kuid jätke kaas peale. Keskmise suurusega potis ajage keema puljong. Lisage ülejäänud koostisosad, segage, katke kinni ja kui olete veidi kuumutanud, tõstke tulelt ära. Laske 5 minutit seista, kuni vedelik imbub köögiviljadesse. Valage köögiviljasegu pannile ja segage kahvliga kohevaks.

flag

Hautis kikerhernestega

Koostisained:

  • 1 klaas Globuse kikerherneid
  • 2-3 suvikõrvitsat
  • 2-3 baklažaani
  • 1 sibul
  • 1 paprika
  • 1 väike küüslauk
  • Õli
  • Sool, pipar, pune, basiilik, köömned (maitse järgi)
  • 1 laimi mahl

Valmistamine:

Kuumutage ahi 200 °C kraadini. Peske kõik köögiviljad, lõigake ringikujulisteks viiludeks, ärge segage. Asetage köögiviljad hoolikalt pannile. Lisage peenestatud küüslauguküüs ja segage kõik. Ärge unustage maitsestada maitseainetega ja asetage praeahju 15-20 minutiks. Pärast seda lisage kikerherned, segage veel ja pritsige üle sidrunimahlaga. Küpsetage veel 10 minutit. Serveerides sobib suurepäraselt basiilik, kuid julgelt võite kasutada ka muid maitsetaimi. Tegemist on toitva ja suurepärase roaga, mida saab süüa ka liha kõrvale.

flag

Vegan paella

Koostisained:

  • 2 lusikatäit extra virgin oliiviõli
  • 4 küüslauguküünt
  • 1/2 sibulat
  • ½ punast paprikat
  • 1/2 rohelist paprikat
  • 2 tomatit
  • 1 tassitäis / 120g külmutatud artišokke
  • ½ purki konserveeritud kauntega ube
  • ½ purgitäit / 150 g Globuse herneid
  • 1 ¼ tassitäit / 240g basmatiriisi
  • 1 liiter / 4 tassitäit köögiviljapuljongit
  • 2 teelusikatäit kurkumipulbrit
  • 1 teelusikatäis magusa paprika pulbrit
  • Soola ja musta pipart maitse järgi

Valmistamine:

Kuumutage pannil keskmisel kuumusel õli. Lisage hakitud küüslauk, sibul, punane ja roheline paprika. Küpsetage, kuni kõik õrnalt pruunistub. Lisage hakitud tomat ja küpsetage veel 5-10 minutit. Lisage ülejäänud köögivili, hautage veel 5 minutit. Keetke riisi, kuni terad on klaasjad (ei ole vaja täiesti pehmeks keeta). Kurnatud riis valage kuuma köögiviljapuljongi hulka, maitsestage kurkumi, maguspaprika, soola ja pipraga. Segage korralikult kõik koostisosad ja keetke 15-20 minutit keskmisel tulel või kuni riis on täiesti valmis. Kui riis on kõva või kuiv, lisage veel puljongit. Enne paella serveerimist jätke toit seisma (kaetult) veel vähemalt 5-10 minutiks.

flag

Kreemjas supp rohelistest hernestest

Koostisained:

  • 1 suur purk Globuse rohelisi herneid
  • 2 porrulauku
  • 150-200 ml rasvast rõõska koort
  • 300 ml kanapuljongit
  • Pisut võid
  • Sool

Valmistamine:

Kuumutage potis või, lisage peenestatud sibul ja nõrutatud herned. Kanapuljongi valmistamiseks – ajage teises keedunõus keema vesi ja lahustage selles puljongikuubik. Valage 300 ml seda vedelikku hernestele potti. Keetke ja maitsestage oma maitse järgi. Vähendage kuumust, valage juurde rõõsk koor ja segage hoolikalt. Lõpuks purustage keedus saumikseriga kreemja konsistentsini. Serveerige mõne rohelise hernega kaunistatult.

flag

Brüsseli kapsad juustu ja võiubadega

Koostisained:

  • 8 supilusikatäit oliiviõli
  • 1 kg Brüsseli kapsad, pooleks lõigatud
  • 6 küüslauguküünt, peenestatud
  • 1 tassitäis kanapuljongit
  • 1 purk GLOBUSE valgeid ube, kurnatud
  • 2 spl võid
  • 1 tassitäis jämedalt riivitud pecorino juustu

Valmistamine:

Suurel kuumal pannil kuumutage 3 supilusikatäit õli, pange õlisse pooled Brüsseli kapsad ja kuumutage ligikaudu 5 minutit või kuni need on pruunistunud. Vahetevahel segage. Tõstke praetud Brüsseli kapsad suurde kaussi. Samal pannil kuumutage veel 3 lusikatäit õli, puistake õlisse ülejäänud kapsad, vähendage kuumust ja praadige jälle ligikaudu 5 minutit või seni, kuni need on pruunistunud. Ärge unustage aeg-ajalt segada. Pange viimati praetud Brüsseli kapsad kaussi teiste kapsaste juurde.

Valage pannile ülejäänud 2 lusikatäit õli ja suurendage kuumust. Pange õlisse küüslauk ja praadige pidevalt segades ligikaudu minut aega. Siis valage pannile puljong ja lisage Brüsseli kapsad. Keetke ligikaudu 3 minutit, segage sageli, kuni kapsad on krõbedad. Lisage võioad ja või, segage, kuni või on sulanud. Maitsestage soola ja pipraga. Maitseks puistake toidule rohkesti pecorino juustu. Võite maitsta!

flag

Salat valgetest ubadest

Koostisained:

  • 2 tassitäit Globuse valgeid võiube
  • 1/2 tassitäit magusaid marineeritud kurke, peeneks lõigatud
  • 1/2 tassitäit täidetud oliive, viilutatud või jämedalt tükeldatud
  • 1 tassitäis tükeldatud tomateid
  • 1 tassitäis peeneks viilutatud punast paprikat
  • 1 tassitäis peeneks lõigatud punast sibulat
  • ¼ tassitäis värsket sidrunimahla
  • 1 teelusikatäis äädikat
  • 5 lusikatäit ekstra virgin oliiviõli
  • 1 teelusikatäis soola
  • Maitse järgi pipart

Valmistamine:

Segage suures kausis Globuse võioad kurgi, tomatite, paprika ja punaste sibulatega  Väiksemas kausis segage äädikast, sidrunimahlast, soolast ja oliiviõlist kaste. Maitsestage musta pipraga. Valage kaste ubadele ja köögiviljale. Laske seista külmikus vähemat tund aega. See salat sobib suurepäraselt palaval suvepäeval söömiseks. See on kiiresti valmiv ja toitev maitsete plahvatus sinu suus. Head isu!

flag