GLOBUS TOOTED

flag
flag VEEL >
flag
flag VEEL >
flag
flag VEEL >
flag
flag VEEL >
flag
flag VEEL >
flag
flag VEEL >
flag
flag VEEL >
flag
flag VEEL >

KÕIK RETSEPTID

flag

KIIRE SUPP

flag
flag

AASIAPÄRANE SALAT SOJAUBADEGA

flag
flag

ŠOKOLAADISED SPELTAJAHU PALLIKESED PÄHKLIVÕIGA

flag
flag

KINOA MAGUSKARTULI JA BROKOLIGA

flag
flag

PIKANTSED KOTLETID

flag
flag

KIIRE SUPP

flag
flag

JAHUVABAD PLIINID

flag
flag

MÄÄRE PÄIKESEKUIVATATUD TOMATITEGA

flag
flag

Jahuta šokolaadikook

flag
flag

Krõmpsuv õhtuoode kikerhernestega

flag
flag

Lihapallid tomatikastmes

flag
flag

Tervislik õhukese põhjaga pitsa köögiviljade ja Mozzarella juustuga

flag
flag

Peedi, kitsejuustu ja männiseemne salat

flag
flag

Köögiviljapulgad hummusega

flag
flag

Tomati-basiiliku supp

flag
flag

Shakshuka

flag
flag

Kookose ja karriga maitsestatud kikerherne hautis

flag
flag

Kreemjas uhhaa maisi ja mereandidega

flag
flag

Peedisupp puraviku, peekoni ja värskete maitsetaimedega

flag
flag

Soolased pirukad Ungari segu ja juustuga

flag
flag

Läätsesalat

flag
flag

Kasukas

flag
flag

Praetud must leib ja oasalat

flag
flag

Peedisalat ubadega

flag
flag

Võileivad tuunikala ja hernestega

flag
flag

Lõunasalat purgis

flag
flag

Tervislikud banaanimuffinid

flag
flag

Salat pähklite ja köögiviljadega

flag
flag

KIIRE SUPP

flag

Kogus: plate 3-5

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUS segu läätsede ja speltanisuga
  • 1 kg kõrvitsat
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 looduslikku puljongikuubikut
  • 2 klaasitäit keevat vett
  • 1 klaasitäis kookospiima
  • 1 teelusikatäis karrit
  • Näpuotsatäis soola ja pipart
  1. Koorige kõrvits, eemaldage seemned ning lõikuge kuubikuteks.
  2. Hakkige sibul ja küüslauk, segage kõrvitsa hulka ning valage potti.
  3. Valage peale keev vesi, segage hulka puljongikuubikud ja karri ning keetke umbes 20 minutit, kuni juurviljad on pehmed.
  4. Seejärel valage juurde kookospiim ning lisage speltanisu segu.
  5. Segage korralikult ning lülitage pliit välja.
  6. Püreestage supp käsimikseriga.
  7. Kui supp tundub liiga paks, lisage veidi vett ja mikserdage, kuni saate soovitud tekstuuri.
  8. Maitsestage soola ja pipraga.

AASIAPÄRANE SALAT SOJAUBADEGA

flag

Kogus: plate 2-5

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUS sojaube (150 g)
  • 1 porgand
  • Pool avokaadot
  • 1 väike kurk
  • Salatilehti
  • 1 lusikatäis seesamiõli
  • 1 lusikatäis õunaäädikat
  • 1 lusikatäis sojakastet
  • 1 lusikatäis mett
  • 1 lusikatäis seesamiseemneid
  1. Lõigake porgand ja kurk piklikeks viiludeks.
  2. Tükeldage salatilehed.
  3. Lõigake avokaado peenteks ribadeks.
  4. Pange kaussi kokku sojaoad, porgand, kurk, salatilehed ja avokaado.
  5. Soojendage kuival pannil seesamiseemned, kuni need õrnalt pruunistuvad.
  6. Kastme jaoks segage kokku seesamiõli, äädikas, sojakaste ja mesi.
  7. Valage kaste salatile ja puistake peale seesamiseemned.

ŠOKOLAADISED SPELTAJAHU PALLIKESED PÄHKLIVÕIGA

flag

Kogus: plate 2-3

Koostisained:

  • 12 pallikeseks läheb vaja:
  • 1 purk GLOBUS speltanisu (150 g)
  • 1 supilusikatäis kakaod
  • 2 supilusikatäit pähklivõid
  • Pool banaani
  • 1 lusikatäis tšiiaseemneid
  1. Püreestage banaan kahvli abil.
  2. Pange kaussi speltanisu, kakao, tšiiaseemned, purustatud banaan ja pähklivõi.
  3. Segage kõik kokku ühtlaseks massiks.
  4. Saadud mass jätke umbes tunniks külmkappi.
  5. Külmkapis seisnud massi võtke lusikaga ning tehke sellest niiskete kätega pallikesed.
  6. Pallikesed võib üle puistata kakao, kookoshelveste või hakitud pähklitega.
  7. Kui pallikesi ei sööda kohe, on parem neid kuni serveerimiseni hoida külmkambris või külmikus.

KINOA MAGUSKARTULI JA BROKOLIGA

flag

Kogus: plate 3-5

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUS kinoad (150 g)
  • Pool suurt maguskartulit
  • 1 klaasitäis tükeldatud brokolit
  • 2 muna
  • 1 lusikatäis oliiviõli
  • 1 lusikatäis hakitud peterselli
  • Näpuotsatäis soola ja pipart
  1. Lõigake maguskartul väikesteks kuubikuteks ja praadige oliiviõliga kaetud pannil keskmisel kuumusel.
  2. Pöörake kartulit mõned korrad, et see ühtlaselt küpseks ja pehmeneks.
  3. Valage tükeldatud brokoli peale keevat vett, hoidke paar minutit ning kui vesi on ära valatud, segage kokku maguskartuliga.
  4. Teisel pannil praadige muna ning lisage sool ja pipar.
  5. Kuumutage kinoa mikrolaineahjus või potis koos vähese veega.
  6. Segage kinoa kokku kartuli ja brokoliga.
  7. Asetage taldrikule kinoa, kartuli ja brokoli segu, selle peale praetud muna ning puistake üle hakitud peterselliga.

PIKANTSED KOTLETID

flag

Kogus: plate 3-5

Koostisained:

  • Kuivatatud seeni (soovitame puravikke või šampinjone)
  • Purk GLOBUS speltanisu (150 g)
  • 1 punane sibul
  • 1/2 küüslauku
  • Meeldivaid maitseaineid (rosmariini, pipart, jahvatatud loorberit)
  • 1 supilusikatäis tomatipastat
  • Seesamiseemneid
  • Purustatud Kreeka pähkleid
  • Õli praadimiseks
flag
  1. Leotage kuivatatud seeni kuumas vees, kuni need muutuvad pehmeks.
  2. Praadige sibulat ja küüslauku, et need veidi pruunistuks.
  3. Kui seened on ette valmistatud, kurnake need, püreestage ühtlaseks massiks ning segage juurde maitseained ja GLOBUS speltanisu.
  4. Püreestage veel veidi – terad peaksid tekstuuri säilitama ning vaid veidi purunema.
  5. Segage juurde praetud sibul ja küüslauk, seesamiseemned ning pähklid.
  6. Lisage lusikatäis tomatipastat.
  7. Saadud tahkemast massist vormige 5-6 cm suurusega kotletid ning küpsetage ahjus või pannil.
  8. Soovitame kasutada burgerikotletina, süüa koos makaronide ja kastmega või salati kõrvale.

KIIRE SUPP

flag

Kogus: plate 3-4

Koostisained:

  • Šampinjone
  • Purk GLOBUS speltanisu segu (400 g)
  • Kaerapiima (võib kasutada ka kookospiima või tavalist koort)
  • Seenemaitselist puljongikuubikut
  • Värskeid maitsetaimi (küüslauku, rohelist sibulat, porrut, tilli vms)
flag
  1. Keetke 1/2 liitrit vett.
  2. Lisage keevasse vette GLOBUS segu speltanisuga ning 1/2 seenemaitselist puljongikuubikut.
  3. Keetke veel 1-2 minutit, kuni puljong lahustub.
  4. Lõigake šampinjonid suuremateks tükkideks ning praadige pannil.
  5. Seejärel lülitage pliit välja ning kallake juurde 100 ml enda valitud eelmainitud piima või koort, lisage šampinjonid ning hakitud maitsetaimed.
  6. Head isu!

JAHUVABAD PLIINID

flag

Kogus: plate 3-5

Koostisained:

  • Purk GLOBUS kinoad (150 g)
  • Pool banaani
  • 1/2 teelusikatäit kaneeli
  • 1 muna
  • Oliiviõli praadimiseks
  • Kreeka pähkleid / marju kaunistuseks
flag
  1. Kloppige muna.
  2. Püreestage banaan ning segage muna hulka.
  3. Lisage GLOBUS kinoa ja kaneel ning segage ühtlaseks massiks.
  4. Küpsetage pannil väikesteks pliinideks.
  5. Lisage maitset vahtra- või agaavisiirupiga ning kaunistage Kreeka pähklite või marjadega.

MÄÄRE PÄIKESEKUIVATATUD TOMATITEGA

flag

Kogus: plate 3-5

Koostisained:

  • Purk GLOBUS sojaube (150 g)
  • 1 sibul
  • Küüslauguküüsi
  • Päikesekuivatatud tomateid
  • õlis (umbes 10-15 tk)
  • Koriandrit
  • Peotäis seedripähkleid
flag
  1. Hakkige sibul ja küüslauk ning praadige neid koos.
  2. Kuivatage päikesekuivatatud tomatid, et need ei oleks liialt õlised.
  3. Püreestage GLOBUS sojaoad koos päikesekuivatatud tomatitega.
  4. Lisage saadud massile praetud sibul ja küüslauk ning püreestage veel.
  5. Segage hulka koriander või muu endale meeldiv maitseaine ning seedripähklid.
  6. Saadud määret võite süüa koos leivaga.
  7. Samuti sobib see makaroniroogade juurde kastmeks.

Jahuta šokolaadikook

flag

Aeg: clock 40–60 minutit

Kogus: plate 6–8 portsjonit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe aurutatud aedubasid
  • 100 g tumedat šokolaadi (sulatamiseks)
  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 2 spl kakaod
  • 1 spl mett
  • 2 muna
  • 1 banaan
flag

Valmistamine:

  1. Sulata 100 g šokolaadi ja tükelda ülejäänud 50 g väikesteks tükkideks.
  2. Lõika banaan väikesteks tükkideks.
  3. Pane kõik koostisosad (v.a tükeldatud šokolaad) köögikombaini ja sega, kuni saad ühtlase segu.
  4. Lisa tükeldatud šokolaad.
  5. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja vala peale taigen. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit.
  6. Jäta kook jahtuma ja aseta siis vähemalt paariks tunniks külmkappi.

Krõmpsuv õhtuoode kikerhernestega

flag

Aeg: clock 60 minutit

Kogus: plate 3–4 portsjonit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe kikerherneid
  • 1 tl oliiviõli
  • 2 tl kuivatatud rosmariini
  • 1 tl küüslaugupulbrit
  • Näputäis soola
flag

Valmistamine:

  1. Kuumuta ahi 180 kraadini.
  2. Kurna GLOBUSe kikerherned ja kuivata need paberkäterätiga.
  3. Sega kausis kikerherned maitseainetega.
  4. Kata ahjuplaat alumiiniumfooliumiga ja aseta maitseainetega segatud kikerherned ühtlaselt plaadile.
  5. Küpseta 30–40 minutit, kuni kikerherned muutuvad krõmpsuvaks (nagu pähklid).

Lihapallid tomatikastmes

flag

Aeg: clock 30 minutit

Kogus: plate 3–4 portsjonit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe tomateid
  • 400 g hakkliha
  • 2 porgandit
  • 1 muna
  • Näputäis soola ja pipart
  • Oliiviõli
  • Spagette
  • 30 g Parmesani juustu
flag

Valmistamine:

  1. Keeda pasta.
  2. Riivi porgandid.
  3. Lisa hakklihale muna ja sega porganditega; maitsesta soola ja pipraga.
  4. Tee segust väikesed lihapallid ja pruunista eelsoojendatud pannil.
  5. Kalla GLOBUSe tomatid kaussi ja püreesta nuimikseriga.
  6. Kata lihapallid täielikult tomatipüreega; kuumuta madalal kuumusel 15 minutit.
  7. Garneeri riivitud Parmesani juustuga ja serveeri pastaga.

Tervislik õhukese põhjaga pitsa köögiviljade ja Mozzarella juustuga

flag

Aeg: clock 30 minutit

Kogus: plate 2–3 portsjonit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe tomateid
  • 1 purk GLOBUS magusa maisi ja paprikate segu
  • 1 lavašš
  • 100 g sinki
  • 200 g Mozzarella juustu
  • Näputäis soola ja pipart
flag

Valmistamine:

  1. Lõika lavažž peopesasuurusteks ringideks.
  2. Püreesta GLOBUSe tomatid nuimikseriga, kuni saad ühtlase segu.
  3. Lõika sink kuubikuteks.
  4. Rebi Mozzarella juust väikesteks tükkideks.
  5. Aseta lavaširingid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja kata need tomatipüreega.
  6. Puista peale sink, Mozzarella juust ning GLOBUSe magusa maisi ja paprikate segu.
  7. Maitsesta pitsad soola ja pipraga.
  8. Küpseta 180 kraadi juures 5–10 minutit, kuni juust on sulanud.

Peedi, kitsejuustu ja männiseemne salat

flag

Aeg: clock 20 minutit

Kogus: plate 1 portsjon

Koostisained:

  • 1/2 purki GLOBUSe aurutatud peedikuubikuid
  • 2 peotäit põld-võõrkapsast
  • 5 maasikat
  • 2 spl pehmet kitsejuustu
  • 30 g männiseemneid
  • 1 tl palsamiäädikat
  • Näputäis soola ja pipart
flag

Valmistamine:

  1. Rösti männiseemned kuival pannil, kuni need on kuldpruunid.
  2. Aseta põld-võõrkapsas taldrikule ja lisa peedikuubikud.
  3. Viiluta maasikad ja aseta peedikuubikute peale.
  4. Lisa salatile lusikaga kitsejuust ning seejärel lisa röstitud männiseemned.
  5. Maitsesta soola ja pipraga ning kaunista palsamiäädikaga.

Köögiviljapulgad hummusega

flag

Aeg: clock 20 minutit

Kogus: plate 3–4 portsjonit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe magusat maisi
  • 1 spl tahhiinit
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 tl köömneid
  • 1 tl koriandrit
  • 1 tl jahvatatud Cayenne’i pipart
  • Poole sidruni mahl
  • 1 spl oliiviõli
  • Näputäis värsket koriandrit
  • Näputäis soola ja pipart
flag

Valmistamine:

  1. Koori küüslauk.
  2. Kurna ja kuivata kikerherned ning lisa need koos küüslaugu, tahhiini ja maitseainetega mikserisse; sega, kuni saad ühtlase segu.
  3. Lisa sidrunimahl ja mikserda uuesti, kuni saad ühtlase segu.
  4. Aseta segu kaussi, lisa oliiviõli ning maitsesta Cayenne’i pipra ja värske koriandriga.
  5. Serveeri oma lemmikköögiviljapulkadega.

Tomati-basiiliku supp

flag

Aeg: clock 20 minutit

Kogus: plate 3–4 portsjonit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe tomateid
  • 1 peotäis värsket basiilikut
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 puljongikuubikut
  • 2 porgandit
  • 1 punane paprika
  • 1 tšillipipar
  • Oliiviõli
  • Näputäis soola ja pipart
flag

Valmistamine:

  1. Tükelda porgandid, sibul, paprika ja tšillipipar kuubikuteks.
  2. Pruunista köögiviljad vähese õliga potis, kuni need on kergelt pehmed.
  3. Lisa GLOBUSe tomatid ja nende mahl. Seejärel lisa purustatud küüslauk, puista peale maitseained ning keeda tasasel tulel.
  4. Kui supp hakkab keema, lisa puljongikuubikud ja sega korralikult; jäta supp keema umbes 15 minutiks.
  5. Tükelda basiilik ja lisa supile; kasuta nuimikserit ja püreesta, kuni saad ühtlase segu.
  6. Serveeri täisteraleivaga

Shakshuka

flag

Aeg: clock 40 minutit

Kogus: plate 2 portsjonit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe tomateid
  • 4 muna
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 paprika
  • 1 tl köömneid
  • Näputäis soola ja pipart
  • Näputäis värsket koriandrit
  • Oliiviõli
flag

Valmistamine:

  1. Tükelda sibul, paprika ja GLOBUSe tomatid kuubikuteks.
  2. Kuumuta kuumal pannil köögiviljad, kuni need on pehmed; lisa küüslauk.
  3. Maitsesta köögivilju köömnete, soola ja pipraga.
  4. Jäta köögiviljasegu samasse panni, tee segusse neli lohku ja löö igasse lohku ettevaatlikult lahti üks muna.
  5. Kata pann ja kuumuta madalal kuumusel veel 5–10 minutit, kuni munad on valmis.
  6. Viimasena lisa värsked koriandrilehed.

Kookose ja karriga maitsestatud kikerherne hautis

flag

Aeg: clock 30 minutit

Kogus: plate 2–3 portsjonit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe kikerherneid
  • 1 purk kookospiima
  • 2 spl punase karri pastat
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 spl riivitud ingverit
  • 1 tl kurkumipulbrit
  • 1 tl paprikapulbrit
  • 1 tl tšillipulbrit
  • 1 tass riisi
  • Oliiviõli
  • Näputäis soola ja pipart
flag

Valmistamine:

  1. Tükelda sibul kuubikuteks ja pruunista pannil õliga.
  2. Riivi ingver ja lisa see sibulaga pannile.
  3. Sega karripasta sibulasegusse, kuni see on ühtlane; lisa kookospiim.
  4. Lisa GLOBUSe kikerherned ja ülejäänud maitseained.
  5. Hauta keskmisel tulel umbes 30 minutit.
  6. Samal ajal keeda riis.

Kreemjas uhhaa maisi ja mereandidega

flag

Aeg: clock 20–30 minutit

Kogus: plate 4–5 portsjonit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe maisi
  • 1 sibul
  • 2 sellerivart
  • 1/2 kabatšokki
  • 1 porgand
  • 2 puljongikuubikut
  • 3 küüslauguküünt
  • 1 spl värsket tilli
  • 1 tass vahukoort
  • 200 g lõhe
  • 100 g krevette
  • Oliiviõli
  • Näputäis soola ja pipart
  • 2 tassi vett
flag

Valmistamine:

  1. Tükelda sibulad, seller ja kabatšokk kuubikuteks.
  2. Tükelda porgand kangideks.
  3. Lõika lõhe väikesteks tükkideks.
  4. Pruunista köögiviljad vähese õliga pannis, lisa lõhe, krevetid ja mais.
  5. Lisa vahukoor ja puljongikuubikud.
  6. Lisa purustatud küüslauk.
  7. Puista peale näputäis soola ja pipart.
  8. Jäta segu keema. Oota, kuni koor pakseneb.
  9. Kui supp on liiga paks, lisa vett ja keeda edasi.
  10. Tükelda till ja kasuta seda garneeringuna.

Peedisupp puraviku, peekoni ja värskete maitsetaimedega

flag

Aeg: clock 20 minutit

Kogus: plate 4–5 portsjonit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUS aurutatud peedikuubikuid
  • 2 spl kuivatatud puravikke
  • 1 sibul
  • 2 porgandit
  • Paar peekoniviilu
  • Näputäis värsket peterselli
  • 2 puljongikuubikut (veiseliha)
  • 1 spl tomatipastat
  • 2 kartulit
  • 2 küüslauguküünt
  • Hapukoort (serveerimiseks)
  • Näputäis soola ja pipart
  • 1 liiter vett
flag

Valmistamine:

  1. Lõika peekon väikesteks tükkideks ja prae pannil; aseta paberkäterätile.
  2. Tükelda porgandid ja sibul kuubikuteks ning pruunista, kuni need on pehmed.
  3. Sega sisse tomatipasta.
  4. Tükelda kartulid kuubikuteks.
  5. Lisa porganditele, sibulale ja kartulitele vesi, lase keema ning lisa puljongikuubikud.
  6. Kui supp hakkab keema, lisa GLOBUSe peedikuubikud, tükeldatud petersell, peekon ja seened.
  7. Lisa purustatud küüslauk ning puista peale sool ja pipar.
  8. Kata supp ja keeda keskmisel tulel umbes 30–40 minutit.
  9. Serveeri supp hapukoore ja maitsetaimedega.

Soolased pirukad Ungari segu ja juustuga

flag

Aeg: clock 50–60 minutit

Kogus: plate 6 pirukat

Koostisained:

  • 1/2 purki GLOBUSe Ungari segu
  • 500 g lehttaigent
  • 100 g keskmiselt kõva juustu
  • 5 keskmise suurusega šampinjoni
  • Oliiviõli
  • 1 muna
  • 1 spl hapukoort
  • Näputäis soola ja pipart
  • 1 peotäis kevadsibulat
  • Jahu (tööpinnale raputamiseks)
flag

Valmistamine:

  1. Jaota taigen kaheks osaks ja rulli need suurteks ristkülikuteks.
  2. Tükelda seened kuubikuteks ja pruunista pannil. Maitsesta soola ja pipraga ning sega hapukoorega.
  3. Riivi juust.
  4. Viiluta kevadsibul.
  5. Sega GLOBUSe Ungari segu pruunistatud seente, juustu ja tükeldatud kevadsibulaga.
  6. Aseta üks taigna ristkülik kergelt jahusele pinnale; jaota täidis kuueks osaks ja aseta lusikaga võrdsete vahemaadega taignale.
  7. Aseta teine taigna ristkülik selle peale ja lõika kuueks nelinurgaks.
  8. Sulge iga nelinurga küljed ja tee pinnale kahvliga augud.
  9. Löö muna lahti ja määri see pintsliga pirukatele.
  10. Küpseta 180 kraadi juures 20−30 minutit.

Läätsesalat

flag

Aeg: clock 20 minutit

Kogus: plate 4–5 portsjonit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe aurutatud läätsesid
  • 1 sibul
  • 2 keedetud muna
  • Kuumsuitsufilee
  • Tilli
  • 1–2 spl majoneesi
flag

Valmistamine:

  1. Haki sibul väikesteks tükkideks, pruunista ja lase jahtuda.
  2. Lõika munad ja kuumsuitsufilee kuubikuteks.
  3. Sega kõik koostisosad tilli, läätsede ja majoneesiga.

Kasukas

flag

Aeg: clock 20 minutit

Kogus: plate 4–5 portsjonit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe aurutatud peedikuubikuid
  • 300 g heeringat
  • 6 keedetud muna
  • 5 keedetud kartulit
  • 3 keedetud porgandit
  • 1 sibul
  • Kimp erinevaid maitsetaimi
  • 4 spl erinevaid maitsetaimi
flag

Valmistamine:

  1. Tükelda kõik koostisosad kuubikuteks.
  2. Aseta kõik koostisosad serveerimisnõusse: heeringas, sibulad, kartulid, munad, porgandid, ja GLOBUSe peedikuubikud.
  3. Määri iga kihi peale õhuke kiht majoneesi.
  4. Aseta vähemalt paariks tunniks külmkappi.
  5. Enne serveerimist tükelda maitsetaimed ja kasuta neid garneeringuna.

Praetud must leib ja oasalat

flag

Aeg: clock 30 minutit

Kogus: plate 4–5 portsjonit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe aurutatud võiube
  • 150 g keskmiselt kõva juustu
  • Küüslauk
  • 2–3 spl majoneesi
  • 4 viilu praetud musta leiba
flag

Valmistamine:

  1. Määri küüslauk mustale leivale.
  2. Lõika praetud leib ja juust kuubikuteks.
  3. Lisa GLOBUSe võioad.
  4. Lisa maitse järgi purustatud küüslauk.
  5. Sega kõik koostisosad majoneesiga.

Peedisalat ubadega

flag

Aeg: clock 20 minutit

Kogus: plate 4–5 portsjonit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe aurutatud peedikuubikuid
  • 1/2 purki GLOBUSe aurutatud võiube
  • 1 hapukurk
  • 1 sibul
  • 3–4 spl majoneesi
  • Näputäis soola ja pipart
flag

Valmistamine:

  1. Lõika hapukurk ja sibul kuubikuteks.
  2. Lisa GLOBUSe peedikuubikud.
  3. Lisa GLOBUSe võioad.
  4. Maitsesta soola ja pipraga ning sega majoneesiga.

Võileivad tuunikala ja hernestega

flag

Aeg: clock 15 minutit

Kogus: plate 4–5 portsjonit

Koostisained:

  • 1/2 purki GLOBUSe rohelisi herneid
  • 1 purk tuunikala vees (või õlis)
  • 1 spl kappareid
  • Porru
flag

Valmistamine:

  1. Pane kõik koostisosad köögikombaini ja sega, kuni saad ühtlase segu.
  2. Määri segu leivale, röstleivale või riisileivakestele.
  3. Võid lisada ka 1–2 spl majoneesi.
  4. Garneeri porruga.

Lõunasalat purgis

flag

Aeg: clock 20 minutit

Kogus: plate 1 ports

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe aurutatud aedubasid
  • 1/2 purki GLOBUSe magusat maisi
  • 1 peotäis spinatit
  • 1 spl röstitud kõrvitsa- ja päevalilleseemneid
  • 1/2 avokaadot
  • 1 tomat
  • 1/2 tassi punast kapsast
  • 1 spl oliiviõli
  • 1 tl sinepit
  • 1 tl vahtrasiirupit
  • Näputäis soola ja pipart
flag

Valmistamine:

  1. Tükelda tomat, avokaado ja kapsas.
  2. Sega õli, sinep, vahtrasiirup ja maitseained väikeses kausis.
  3. Aseta köögiviljad kihiti purki.
  4. Puista peale seemned, lisa kaste ja täida ülejäänud purk spinatiga.

Tervislikud banaanimuffinid

flag

Aeg: clock 40–60 minutit

Kogus: plate 8 muffinit

Koostisained:

  • 1 purk GLOBUSe kikerherneid
  • 2 muna
  • 1 spl vahtrasiirupit
  • 1 spl šokolaaditükke
  • 2 spl pähklivõid
  • 2 banaani
  • 1/2 tl söögisoodat
  • 1 tl õunaäädikat
flag

Valmistamine:

  1. Sega äädikas söögisoodaga, kuni see hakkab vahutama.
  2. Lõika banaan väikesteks tükkideks.
  3. Aseta kõik koostisosad mikserisse ning lisa söögisooda ja äädika segu.
  4. Sega, kuni saad ühtlase segu.
  5. Valmista muffinipann ette ja aseta taigen ühtlaselt vormidesse.
  6. Küpseta 180 kraadi juures 20 minutit.

Salat pähklite ja köögiviljadega

flag

Aeg: clock 20 minutit

Kogus: plate 2–3 portsjonit

Koostisained:

  • 1/2 purki GLOBUSe magusa maisi ja paprikate segu
  • 1 väike lehtsalatipea (Lolo Rosso)
  • 100 g India pähkleid
  • 2 porgandit
  • 2 väikest kurki
  • 1 kana rinnatükk
  • 3 spl naturaalset jogurt
  • 1 spl sojakastet
  • 1 peotäis kevadsibulat
  • 1 spl tšillihelbeid
  • 1 spl oliiviõli
flag

Valmistamine:

  1. Pese salatilehed ja aseta need ükshaaval taldrikule.
  2. Viiluta kurgid ja porgandid kangideks ning aseta need salatilehtedele.
  3. Rösti pähklid kuival pannil.
  4. Lõika kana kuubikuteks ja prae ning aseta salatilehtedele koos porgandi- ja kurgikangidega.
  5. Sega jogurt sojakastmega.
  6. Puista kevadsibul, tšillihelbed ja pähklid salatile.
  7. Kaunista jogurti ja sojakastme seguga.
  8. Kalla peale GLOBUSe magusa mais ja paprikate segu.

GLOBUSEST

Korjame köögivilju, kui need on töötlemiseks küpsed ja valime sobivad välja ranget protsessi järgides. Nende töötlemise meetod aitab säilitada kõiki väärtuslikke toitaineid, tänu millele saab tarbija nautida tervislikke ja toitvaid köögivilju.

flag

Kasvatame ja töötleme suure osa oma köögiviljadest Ungaris, mis tähendab, et GLOBUSe köögivilju ostvad kliendid tarbivad kohalikult kasvatatud tervislikku toitu ilma lisaaineteta.

flag

Meie tootmisvõimsus:
• Kuni 1000 tonni maisi päevas
• Kuni 350 tonni rohelisi herneid päevas

flag

Uuenduslik vaakumtehnoloogia.
Meie tehnoloogia tagab, et toote kuumtöötlemisel ei ületa soolvee kogus 20% toote netokaalust mahutis. See aitab säilitada toitaineid, vitamiine ja muid väärtuslikke taimseid komponente, tänu millele on toode ilusamat värvi ja tervislikum kui teised traditsioonilised konserveeritud köögiviljad. Kasutame seda tehnoloogiat maisi, herneste, ubade ja nende segude puhul.

flag

GLOBUSe kvaliteedisüsteem

sertifitseerimine

  •  IFS / BRC
  •  BIO
  •  IP
  • Hungarian Product
tarbijauuring

  •  TESCO
  •  LIDL
  •  CONRAD
  •  REWE
  •  PRINCESS
flag